Despre

Poza Despre

I. Introducere:

Mă numesc Manu George și sunt pasionat de PPC (Pay-Per-Click) împreună cu oricare alt domeniu care ajută la livrearea ad-urilor în cele mai bune condiții. Scriu aici despre diverse știri din domeniu și realizez tutoriale de nivel entry-middle level în domeniul marketing-ului online (cu accent pe PPC).

II. Motive pentru care am deschis website-ul:

1. Exersarea Teoriei

Poveștile din tutoriale sunt frumoase până se ajunge la partea de date și implementare. Aveam nevoie de un spațiu în care să și pun în aplicare aceste cunoștințe.

2. Consultarea Propriilor Notițe

Mi-am dorit mereu să am un loc în care să scriu despre ceea ce învăț iar la nevoie să pot accesa foarte repede și de oriunde informația.

3. Vizibilitate în Mediul Online

Ca viitor om de marketing online, mi se pare de bază să ai o pagină personală pe internet. Poți să faci ce dorești cu aceasta, însă fără ea poți să bifezi mai multe minusuri decât plusuri.

4. Networking și Dialog

Mi-ar plăcea să întâlnesc oameni la fel de pasionați în domeniu cu care să discut diverse strategii și să ne ajutăm reciproc când avem probleme.

III. Cum scriu pe website:

1. Cu limbaj mai simplificat

Mereu trebuie să traduc anumite concepte, formule sau termeni ca să înțeleg ce anume fac eu defapt. Și nu mă refer neapărat la limbă, ci la înțelegerea a de ce/cum funcționează anumite concepte/setări. A verifica manual ce anume se întâmplă dacă fac x lucru pe bază de observație poate lua mult timp. De aceea s-ar putea să folosesc un limbaj mai “comun” care să fie ușor de urmat, simplificând înțelegerea pentru cititorilor.

2. Nivel de entry/middle level

Ca nivel de dificultate, informațiile nu se vor extinde dincolo de ceea ce ar cunoaște o persoană cu 2-3 ani experiență în domeniu. Majoritatea tutorialelor și articolelor vor fi undeva la un nivel de bază iar ocazional voi intra în detalii mai complexe. Aprecierea nivelului de dificultate e subiectivă deci s-ar putea ca ceea ce eu consider de bază să fie foarte greu uneori și vice-versa.

IV. Despre mine:

Din Cluj-Napoca, absolvent de publicitate și producție media la FSPAC. Din tot ce-am experimentat, publicitatea în online mi se pare cea mai faină datorită faptului că poți obține date extrem de segmentate și exacte de la utilizatori pe care să-ți bazezi strategia și să-ți testezi teoriile, în comparație cu publicitatea clasică.

Am făcut vreo 5-6 internship-uri până acum. Unele mai serioase, altele mai mult pentru practică sau din dorința de a încerca ceva nou. Internship-ul preferat a avut loc la Yardi în vara anului 2017 unde am avut ocazia de a învăța PPC, promovând proprietăți de închiriat în S.U.A.

Am participat la mai multe conferințe și activități de la Google (și nu numai) despre PPC și Marketing Online cum ar fi Atelierul Digital. Dețin diplomele de la Google în ceea ce privește Fundamentals, Search și Display pentru Google Ads (Adwords). Toate diplomele pot fi văzute aici.

P.S. De ce PPC Start? Deoarece este startul nostru în lumea PPC. Vom învăța tot ce trebuie, de la keyword până la conversie. Iar la final vom avea ad-uri profitabile și campanii optimizate.